Pigespiller til Sverige

af Rikke Grossmann

Pigespiller til Sverige

Endnu en Odense spiller til Europas stærkeste ishockeyliga

19 årige Maria Holm Peters, skal i næste sæson spille for den svenske klub Leksand i SDHL, som regnes for Europas og måske verdens bedste liga indenfor kvindeishockey lige nu. Maria har spillet hele sin ungdom i Odense Ishockey Klub, både sammen med drengene og på klubbens succesfulde kvindehold. Hun har været med omkring landsholdet de sidste 5 år og var i foråret med til at sikre Danmark oprykning til A-gruppen ved turneringen i Ungarn. Nu skal der prøves kræfter med de allerbedste i verden.

Leksand er en rigtig ishockey by, beliggende 250 km nord for Stockholm, med kun 5900 indbyggere. De har et herrehold i den bedste svenske række og kvindeholdet har de sidste mange år ligget i den gode ende af tabellen. De sluttede sidste sæson som nr. 4 i grundspillet og tabte i kvartfinalen. SDHL ligaen i Sverige er i konstant udvikling og de 10 hold i turneringen har efterhåndende samlet nogle af de bedste spillere fra Europa og Nordamerika. Maria har fået en unik mulighed for at indgå i det professionelle træningsmiljø i klubben, samtidig med at hun skal arbejde deltid ved en arbejdsgiver, der giver mulighed for at rejse til kampe i hele Sverige og træning hver dag.

  • Jeg glæder mig helt vildt til august, hvor vi starter op. Jeg kender ikke mine holdkammerater endnu, andet end jeg har spillet mod flere af dem med landsholdet. Niveauet er meget højt og det første mål er at bide mig fast på holdet og få så meget spilletid som muligt, fortæller Maria.

Maria er den fjerde Odense spiller, der skal prøve kræfter med SDHL ligaen, tidligere har Jeanette Langsager, Michelle Brix Nielsen og Kirstine Eberhardt spillet i den svenske liga.

Tidligere på sommeren blev det offentliggjort, at OIK’s kun 16-årige målmandstalent Mille Kieler Jensen har lavet en toårig aftale med Troja-Ljungby, der spiller i den næstbedste Svenske række.

Med de to spillere, der nu er på vej til Sverige må vi sige, at Odense Ishockey Klub har været gode til at udvikle dygtige pigespillere. OIK gør meget for pigeishockey og næste år vil vi have to kvindehold i turneringen. Der er mange helt unge piger på vej, der til dagligt spiller med drengene. Bruttotruppen til det kommende U18 landshold, som står med muligheden for nogle spændende rejser med internationale kampe tæller hele 4 piger fra OIK.

Vi ønsker Maria og Mille held og lykke i Sverige og glæder os til at følge jer og de andre talentfulde piger i OIK fremover.

Seneste nyheder