Jeppe Urup Mogensen til NCAA college i kommende sæson

af Thomas Nielsen

Jeppe Urup Mogensen til NCAA college i kommende sæson

OIK'eren Jeppe Urup har været over Sverige og befinder sig nu i amerikansk universitetshockey.

– af Anders Holst

Backen Jeppe Urup Mogensen (årgang 99) forlod OIK efter U17-tiden og har siden har været i AIK Stockholms U18 og U20 samt spillet sig til aftale med Sioux Fall Stampede og senere tradet til Youngstown Phantoms i stærke USHL. USHL bruges som udstillingsvindue til de stærke college og universiteter i USA. Og denne mulighed har Jeppe benyttet. Han har fra kommende sæson lavet aftale med Sacred Heart Universty, som ligger i Fairfield, Connecticut.

Jeppe siger selv: ”Jeg valgte at committe til Sacred Heart University, fordi jeg havde et rigtig godt indtryk af trænerstaben og kulturen i organisationen. Jeg tror på at SHU er det perfekte sted for mig at fortsætte min udvikling som hockeyspiller. Fra et fagligt perspektiv er Sacred Heart også det ideelle universitet for mig, og jeg er vild med campus og området omkring skolen. Jeg ser meget frem til at blive en vigtig del af SHU-Hockey til efteråret og at være en del af traditionen på stedet de kommende 4 år.

Jeppe kommer til SHU med et sports stipendium, og skolen har ligeledes committet sig til at betale for 4 års college uddannelse. Det er en skole på østkysten af USA, som rummer 32 NCAA Division 1 sportsgrene hvoraf ishockey for mænd og ishockey for kvinder er 2 af dem. Du kan læse mere om ishockey på SHU her:

https://www.sacredheartpioneers.com/sports/m-hockey/index.

Skolens beskrivelse af Jeppe:

  • A Blueliner from Denmark who appeared in 23 games for the Youngstown Phantoms over the past year.
  • In his one season with the Phantoms he compiled one goal with five assists for six points.
  • In the team’s playoff run he aided the Phantoms withe assists for two points.

Coach Marrotolo on Urup: “Jeppe is a good sized Dman whos a very strong skater. Hes coming to SHU with a very impressive resume including representing his country, Denmark, on the world stage at 2 straight World Junior Championships. He had a strong season in the USHL and was counted on to play big minutes. We expect Jeppe to be able to step in and help our Defense core immediately.”

SHU ligger 2 ½ times kørsel fra Boston, 1½ times kørsel fra New York City. Skolen spiller mod en række af de store østlyst-skoler: Yale, Uconn, Vermont, West point, Holy Cross.

I sæsonen 2019-2020 er Jacob Schmidt Svejstrup og Amalie Andersen også at finde på universiteter på østkysten i USA.  Spændende at følge de danske islæt på øverste college-hylde i USA.

Seneste nyheder