Oprykning til Danmarks kvinder samt bronze til U18-drengene

af Thomas Nielsen

Oprykning til Danmarks kvinder samt bronze til U18-drengene

Flotte VM-resultater i rødt og hvidt af OIK-repræsentanter de seneste uger.

– af Anders Holst

A-landsholdet hos mændene, U18-landsholdet samt U20 landsholdet har prøvet det og ved hvor svært det er: oprykning til A-gruppen og placering blandt verdens 10 bedste ishockeynationer. Og dette forår gjorde kvinderne det! En VM turnering, hvor danskerne gik efter oprykning og begyndte vældig stærkt med 2 sejre. Derefter 2 store nederlag og manglende defensiv og offensiv for så til sidst at vinde den afgørende kamp mod Norge og dertil få hjælp fra Ungarn (som gik op som nummer 1). Temmelig uvirkeligt og en kæmpe udfordring til næste års VM i Canada mod de bedste nationer i verden. Det må da give kæmpe motivation i de kommende måneders sommertræning!

På det danske hold var tre fynboer: Maria Peters (0 mål, 0 ass, -3), Julie Oksbjerg (0 mål, 1 ass, -1) samt Michele B Nielsen (1 mål, 1 ass, -7). Alle tre har været med sidste år og igen ved opturen i år. Det bliver spændende at følge deres og holdets næste skridt.

Kort efter VM for kvinder var det de danske U18 drenges tur til at spille VM. U18 VM i Grenoble, Frankrig. Tyskerne som favoritter, og med Danmark og Norge som et par af outsiderne. Danskerne vandt planmæssigt de to første, tabte knebent til Tyskland (efter dansk 2 – 0 føring) og vandt derpå mod Frankrig og tabte på sidstedagen den direkte kamp mod Kazakstan om sølvmedaljerne på straffeslag.

Mathias Rasmussen (0 mål, 0 ass, 0+/-) og Lucas Rasmussen (0 mål, 0 ass, -1) var 2 af backerne på VM-holdet. Flot at de begge kom hele vejen med til VM.

Vi ønsker pigerne og drengene tillykke med medaljerne og  god sommer!

Seneste nyheder