Kvinde DM-kvalifikation 2019 i Odense

af Thomas Nielsen

Kvinde DM-kvalifikation 2019 i Odense

Weekenden den 08. – 10.03. var de 6 bedste kvindehold i Danmark samlet for at spille en alle-mod-alle turnering.

– af Anders Holst

For nogle hold gjaldt det kvalifikation til DM-finalerne og medaljer, for andre hold handlede det om at skrabe erfaring sammen og støtte op om kvinde-ishockeyen i Danmark.

OIK stod for turneringen, og vi synes selv, at det lykkedes at rette fokus mod kvindeishockey gennem plakater, flyers, medier, sociale medier og med hjælp fra de andre klubber og Bulldogs Support. Således var der ganske mange tilskuere lørdag og søndag.

Ishockeymæssigt er sjællænderne stadig dominerende. Der var bestemt tætte kampe som jyder og fynboer havde ære af, men helt presset var de to traditionsklubber på kvindesiden – Herlev og Hvidovre – aldrig.

Slutstillingen blev et ubesejret Herlev øverst, som derved vandt hjemmebanefordelen i finaleserien.

Herlev
Hvidovre
Odense
Aalborg
Silkeborg
Herning

Odense tog bronzemedaljerne og skabte i lørdagens 0 – 1 nederlag mod Herlev den tætte kamp, som Odense-holdet havde arbejdet mod.

Søndag til overrækkelse af bronzemedaljer og kåring af turneringens bedste på tre positioner var kulturrådmand Jane Jegind på besøg.

Bedste målmand: Mille K Jensen
Bedste back: Sanne Just Jensen
Bedste forward: Michele B Nielsen

OIK vil gerne takke de 6 fremmødte hold og deres stab for et godt stævne. Ligeledes en varm tak til køkkenpersonale, boks- og klubrumspersonale for at skabe optimale rammer  omkring  kampene. En tak til DIU’s observatører og de internationale, kvindelige dommere, som bidrog til gode kampe. Til sidst en stor tak til sponsorerne og Odense Kommune, som lagde ressourcer i processen med at skabe opmærksomhed om turneringen.

Lad os alle arbejde på et godt år for kvindeishockeyen i Danmark!

Seneste nyheder