Landsholdsuge med stor aktivitet

af Thomas Nielsen

Landsholdsuge med stor aktivitet

Uge 45 er der masser af aktivitet for flere af de danske landshold og samtidigt lægger et spritnyt Herning Isstadion is til ”Dansk Metal High Performance Camp”.

– af Anders Holst

A-landsholdet (uden direkte fynske indslag) drager til Gdansk i Polen og spiller mod Polen, Østrig og de altid intense opgør mod Norge. Dog har eksil-fynboen Kristian Jensen, som har fået en fin start på 18/19 sæsonen i Frederikshavn taget en plads på holdet. Det samme har Rasmus Lyø, som spiller i SønderjyskE.

Det er en blanding af spillere fra ude i Europa og spillere fra Metalligaen, som repræsenterer Danmark. Både Mads Christensen (München), Peter Regin (Jokerit), Nicklas Jensen (Jokerit) er ude længere tid med skader. 9 spillere fra udlandet heriblandt en brandvarm Nicolaj Meyer fra Allsvenskan og Oliver Larsen fra IK Pantern. Spændende at følge Heinz Ehlers debut bag bænken på det danske landshold.

U20 landsholdet samles i Vojens og spiller mod Letland (08.11.), Østrig (09.11.) og Hviderusland (11.11.) Kampene livestreames og du kan se mere om det på www.ishockey.dk. Kampene spilles formodentlig i den gamle hal i Vojens, som svarer til den størrelse bane, der spilles på i Nordamerika til VM. Intensiv og vigtig generalprøve for Olaf Ellers U20. Med på holdet er Jacob Wittendorf (99), som scorede i fredags og spiller på Bulldogs. Ud er gledet Christian Larsen, Marcus Nissen samt Kristian Kragh. Med er også Asger Petersen, som spiller i Herlev, men har en nær fynsk fortid.

U18 landsholdet skal til Slovakiet. Her venter også benhård matchning: Slovakiet, Tyskland og Hviderusland. Rygraden på holdet er født i 2001, men der er plads til enkelte 2002’ere og endda en spiller født i 2003. Odense er flot repræsenteret på dette landshold. Målmand Nicolai Kristiansen (2001), backerne Mathias Max Krüger Rasmussen og Lucas Rasmussen (begge 2001) samt forward Mathias Møller Jørgensen (2001). Nicolai Kristiansen spiller sin 2. sæson i Red Bulls Salzburg, og er med på U18 for første gang. Desværre er Mathias Møller blevet skadet efter udtagelsen til U18, og kommer derfor ikke med. Det rører dog ikke ved, at der aldrig før har været 4 spillere fra Odense udtaget til et U18 landshold.

I Herning samles U16 og U17 unionshold til ”Dansk Metal High Performance Camp”. Et U16 og U17 hold fra øst og vest og samlet tæt på 100 spillere samt trænere, Team DK folk og DIU folk. Der trænes, testes og spilles kampe og der evalueres på hvem der skal være med efter nytår på den lignende Camp. Spillerne møder ind torsdag aften og begynder fredag morgen. Fra OIK deltager Lasse Haugaard (02) som back og Kristian Oksbjerg (02), som forward. Hos årgang 2003 er det Alexander Linnebjerg (MM) samt Malte Kej Nielsen (FW), som er med.

Vi ønsker alle de udvalgte hold held og lykke i den kommende uge!

Seneste nyheder