DIU præsenterer stort overskud efter VM

af Caspar Korup-Christophersen

DIU præsenterer stort overskud efter VM

Regnskabet er gjort op efter ishockey-VM, og det viser, at VM ikke blot var en tilskuermæssig succes men også en kommerciel succes for Danmarks Ishockey Union.

Det første ishockey-VM på dansk grund var en kæmpe publikumssucces. Med 525.000 tilskuere var VM’et det sjette mest besøgte i historien. Derudover blev kampene transmitteret i over 160 lande for 1,3 milliarder seere. En så stor succes, TV2 måtte flytte kampe fra TV2 Sport til TV2 på grund af den store interesse for VM’et. Udover at være en kæmpe folkefest så var ishockey-VM også en kommerciel succes for Danmarks Ishockey Union. Ishockey-VM 2018 gav nemlig et samlet overskud på 23 mio. kr.

”Resultatet er fremragende og langt over vores forventninger. VM blev en international folkefest både i Herning og København, og vi er stadig utrolig stolte, når vi ser tilbage på begivenhederne i maj måned.” Udtaler formanden for Danmarks Ishockey Union Henrik Bach Nielsen i en pressemeddelelse.

Når det endelige regnskab er gjort i løbet af fjerde kvartal, så forventer Danmarks Ishockey Union at få mellem 13 og 14 mio. kr. Resten tilfalder samarbejdspartneren Infront, der var rådgiver for selskabet bag VM-2018, og som stillede en underskudsgaranti på over 11 mio. kr. Nu starter arbejdet med at analysere, hvordan overskud bedst understøtte sportens udvikling herhjemme.

”Vi vil i bestyrelsen allerede i denne uge påbegynde arbejdet og senere også inddrage alle nødvendige personer med den rette viden til at få de rette input. Både folk, der har berøring med sporten til daglig og eksterne personer, der kan komme med input udefra.” Siger Henrik Bach Nielsen.

Det er ikke kun i Danmarks Ishockey Union, at det flotte resultat vækker stolthed og begejstring. Også hos Danmarks Idrætsforbund er der glæde at spore.

”Ishockey-VM gav dansk idræt og Danmark en fantastisk eksponering. Det var flot, at der med en professionel indsats og kæmpestort bidrag fra de mange frivillige blev skabt overskud som nu reinvesteres i udviklingen af dansk ishockey.

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online

Seneste nyheder