Pelle Svensson er ny Bulldogs-cheftræner

af Allan Hoffmann

Pelle Svensson er ny Bulldogs-cheftræner

Odense Bulldogs og Pelle Svensson har indgået et to-årigt samarbejde.

Den nye mand til at lede holdet er nu fundet. Svenske Pelle Svensson har underskrevet en to-årig aftale med Odense Bulldogs.

– Det var personligt et let valg for mig. Jeg har hørt en masse gode ting om klubben og staben. Som spiller var jeg nogle år i udlandet, og det nød jeg virkelig. Det samme håber jeg bliver tilfældet nu med dette trænerjob, siger Pelle Svensson, der altså for første gang skal være træner uden for Sveriges grænser.

Pelle Svensson er 48 år og har syv års træner-erfaring, samt tre år som sportschef. Han har tidligere stået i spidsen for den svenske topklub Rögle, Helsingborgs og senest IF Troja-Ljungby.

For formand Henrik Benjaminsen var det vigtigt, at den nye træner skulle være klar til at genopbygge Odense Bulldogs. Det er nu lykkedes at finde den rette, og det glæder Benjaminsen.

– For os har det været vigtigt at finde en træner der kunne se det spændende og interessante i at være del af en langsigtet plan, hvor der ikke var et stort lønbudget til rådighed, men hvor spillerne skal udvikles på alle parametre til at præstere lidt mere end spillerne selv tror de kan. Allerede i den første snak vi havde med Pelle gav han netop udtryk for, at det var udfordringen ved at bygge noget op fra bunden, der tiltalte ham. Få en flok af sultne spillere til at fungere som en enhed med et fælles mål, og på sigt kulminerende i en tilbagevenden til toppen af dansk ishockey, siger Henrik Benjaminsen.

Og udsigten til, at Odense-holdet skal genopbygges, er noget Pelle ser frem til.

– Jeg synes det viser stort ansvar over for alle i og omkring klubben og ikke mindst også Metal Ligaen, at man tager økonomien seriøst. Ledelsen har været meget åbne over for mig omkring planen af genopbygningen af klubben. Jeg kan godt lide projektet og idéen om, at ikke at jagte succes, men at arbejde sig til succes.

– Klubben og jeg er enige om, at vores mål er at nå slutspillet. På længere sigt er ambitionen at skabe et godt miljø for unge spillere, der kan udvikle sig. Og ikke mindst også være kandidat til medaljer, uddyber han.

Alt i alt ser Henrik Benjaminsen frem til, at det nye samarbejde kan begynde, og at det forhåbentlig kan give positive resultater.

– Vi er rigtig glade og stolte over, at Pelle har valgt Odense Bulldogs. Pelle vil med sine mange års erfaring, både som træner og sportschef i Sverige, kunne bidrage til den rejse vi nu starter i Odense. Han forstår at arbejde med unge talenter, implementere et system så alle arbejder i den samme retning og skabe et hold, hvor alle kæmper for det samme. Der er ingen tvivl om, at Pelle er lige den træner der er brug for til at genrejse Odense Bulldogs, afslutter Henrik Benjaminsen.

Kommende kampe i Odense Isstadion

Seneste nyheder