Fire på stribe: 4-2 over Rungsted

af Allan Hoffmann

Fire på stribe: 4-2 over Rungsted

Tirsdag aften vandt Bulldogs 4-2 over Rungsted, og dermed hopper vi op på en delt 1. plads i Metal Ligaen.

I aftes stod der Rungsted på menuen. Odense kom til opgøret med en stime på tre sejre i træk, senest den flotte 2-1 sejr i Frederikshavn i søndags.

Starten af første periode bød ikke på de helt store chancer. Odense havde mest puckbesiddelse og fik også kreeret nogle gode chancer. Men det blev aldrig rigtig målfarligt.

Langsomt som periode skred frem, så lå et 1-0 mål og lurede til Odense. Især efter 14 minutter, hvor der opstod en farlig 2-mod-1, men her lykkedes det heller ikke lykkedes det at få udnyttet chancen. Og så gik det hurtigt den anden vej – for blot fire sekunder efter lå pucken nede i Odenses mål som et hurtigt modsvar fra Rungsted, hvor Morten Green var målscoreren.

Scoringen skruede op for tempoet i kampen, og alligevel endte perioden med at blive aldeles chancerig. Skudstatistikken i første periode endte hele 18-13 til Odense. Men det var altså Rungsted, der var foran 1-0 ved pausen.

I anden periode fik kampen mere intensitet. Der blev gået til stålet fra begge mandskaber, og der blev fortsat fyret en masse pucke på mål.

Det var dog et Odense-hold, som var under stort pres i første del af anden periode. Rungsted fik powerplay efter fem minutter, og her var sjællænderne aldeles tæt på at udvide føringen. Forsvaret, og ikke mindst Robin Rahm, stod solidt foran mål og fik afvist samtlige skud.

Efter Rungsteds powerplay udløb, fortsatte de blot med at sætte Odense under pres. Mikael Gath var ikke tilfreds med, hvad han så, og derfor tog han time-out halvvejs i perioden. Og det skulle vise sig at være en god beslutning. For blot 33 sekunder senere fik Odense udlignet til 1-1 på mål af Dale Mitchell. Iscenesætteren blev Anthony Camara, som frækt afdriblede en Rungsted-forsvarer og gjort chancen farlig.

Odense fik momentum, men der blev stadig taget mange dumme udvisninger, hvilket gjorde at kampen bølgede frem og tilbage. Heldigvis fik forsvaret gang på gang afvist Rungsted.

Med tre minutter tilbage af periode slog Odense kontra, hvor Dale Mitchell tog initiativ og aggressivt forcerede igennem Rungsteds zone. Det skabte en farlig mulighed, og her lagde Mitchell pucken videre til Søren Nielsen, som kunne hamre pucken i nettet til 2-1. En stor cadeau skal her lyde til Dale Mitchell, som var iscenesatte Odenses føringsmål.

Stillingen ved pausen var dermed 2-1.

I tredje periode jagtede Rungsted desperat en udligning. Odense fortsatte med at tage udvisninger og det gjorde presset endnu større. Robin Rahm stod en pragtkamp igen, og Rungsted kunne ikke bide skeer med den stærke svensker.

Mod slut begyndte man at tælle minutterne. Og til sidst trak Rungsted deres målmand ud i en sidste satsning. Samtidig fik Odense endnu en udvisning, hvilket gav en 6-mod-4 situation til Rungsted. Og med seks sekunder igen fik Rungsted reduceret.

Selvom der blot var seks sekunder igen, så var der stadig en spinkel chance for, at Rungsted kunne nå at udligne til 3-3. Det skete dog ikke, og i stedet fik Odense erobret pucken. Her kørte Søren Nielsen afsted, men blev bremset ulovligt inde i Rungsteds zone alt i mens tiden løb ud. Dommerne endte dog med at dømme mål til Odense, da der var tomt mål og dermed blev frataget en oplagt scoring.

Derfor ender kampen 4-2 til Odense. Det betyder at vi springer op på en delt 1. plads med Herning!

KAMPEN I TAL

Odense Bulldogs – Rungsted Seier Capital 4-2 (0-1, 2-0, 1-1)
14:31 Morten Green (Jake Hansen, Mattias Persson)
32:24 Dale Mitchell (Martin Larsen, Anthony Camara)
37:13 Søren Nielsen (Dale Mitchell, Mads Schaarup)
58:43 Dale Mitchell (Anthony Camara) (Tomt mål)
60:00 Søren Nielsen (Anthony Camara, Dale Mitchell) (Tomt mål)

Udvisninger:
Odense: 6 x 2 min.
Rungsted:  1 x 2 min.

Skudstatistik:
Odense-Rungsted 39-50 (18-13, 15-15, 6-22)

937 tilskuere i Odense Isstadion.

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online

Seneste nyheder