Finsk træner skriver under med Bulldogs

af Allan Hoffmann

Finsk træner skriver under med Bulldogs

Finske Kari Rauhanen er ny træner i Odense Bulldogs.

Så er den største brik i puslespillet på plads – en ny træner! Odense Bulldogs har skrevet kontrakt med 55-årige Kari Rauhanen.

– Vi har i vores jagt på en ny træner haft nogle meget klare krav til hans kvalifikationer. Vores træner skulle blandt andet have mange års erfaring som cheftræner og tidligere have arbejdet med unge spillere. Med ansættelsen af Kari har vi opfyldt begge de krav, siger formand Henrik Benjaminsen.

Kari er fra Tampere i Finland og har mange års erfaringer i europæiske ligaer, heriblandt Allsvenskan, NLB og DEL2.

– Jeg har meget international erfaring. Danmark er mit 9. land som træner. Undervejs har jeg arbejdet med unge spillere op mod deres karriere i NHL, siger Kari Rauhanen.

Ansættelsen af en træner har været længe undervejs, men Henrik Benjaminsen er dog glad for, at man har ventet til det helt rigtige tidspunkt og fundet den rette mand til jobbet.

– Vi er rigtig glade for, at vi har valgt at være ekstra grundige på trods af det har betydet, at ansættelsen af en træner har trukket længere ud end forventet. Men trænerposten er så vigtig for et hold, at vi ikke har villet gå på kompromis med vores krav, og forhaste os med en forkert ansættelse.

Med det nye job i sigte, ser Kari Rauhanen frem mod den nye sæson med Odense Bulldogs.

– Jeg har hørt mange gode ting om Bulldogs. Jeg fulgte Metal Ligaen sidste sæson og jeg er virkelig imponeret over niveauet. Holdet her er af høj kvalitet og kan nå rigtig langt, fortæller Kari Rauhanen.

– Hver dag er en ny dag til at lære noget nyt på. Hver dag skal bruges på at blive bedre. Sådan bliver det også når vi rammer isen til august. Vi skal have ro i maven, arbejde hårdt, have ambitioner og gå efter vores mål, uddyber han.

Når man spørger Henrik Benjaminsen, så er der en klar forhåbning om, hvad Kari kan bidrage med til holdet.

– Han forstår at behandle alle spillere på holdet ens, så alle føler de er en del af holdet. Han forstår vigtigheden af, at man ikke bliver mester med en 1. kæde. Det kræver en holdindsats. Han har en vision om at bringe noget finsk sisu til Odense Bulldogs og det glæder vi os rigtig meget til, og vi er sikre på, at kombinationen af finsk, nordamerikansk og dansk bliver en succes.

Og for Kari er der kun én ting, der gælder:

– Mit motto er “only team matters”. Derfor forventer jeg meget af mine spillere når de er på isen og, at de giver alt for holdet.

Og i følge Kari selv, så kan fansene forvente en træner, der engagerer sig for holdet og ikke mindst fansene selv.

– Jeg har haft et godt forhold til fansene på alle de hold jeg har trænet. Der er intet hold uden fans, da holdet hører til fansene. Jeg glæder mig til at se jer snart i Odense!

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online

Seneste nyheder