Romano førte an i målshow på vestegnen

af Thomas Nielsen

Romano førte an i målshow på vestegnen

Fire kasser af brandvarme Tony Romano lagde grundstenene til en sikker Bulldogs-sejr i Herlev. Til sidst gik der hul på målbylden.

Der findes ikke nemme kampe i Metal Ligaen, og den påstand blev understreget i kampens første halvdel fredag aften i Herlev, hvor hjemmeholdet, der frister en tilværelse i bunden, bød Bulldogs flot op til dans. Tony Romano og Co. var imidlertid i hopla og forrygende målform, og dem kunne det unge Herlev-mandskab ikke håndtere i takt med deres kræfter slap op.

Frederik Bjerrum, gammel Bulldogs-kending, var blandt de toneangivende hos hjemmeholdet, og han bragte de sortklædte i front i første periode, hvor han dirigerede unge Jonas Sanders flotte oplæg i det tomme mål.

Bulldogs havde lidt kvaler med at få flow i tingene i indledningen, men Frederik Sørensen fandt hurtigt udligningen, da en løs puck pludselig lagde sig til rette i slottet. Godt hjulpet på vej af flere gode backskud i løbet af skiftet.

I periodens slutfase kom en potentielt afgørende situation. Unge Oliver Larsen blev sendt i bad for en såkaldt ‘slewfoot’. En ganske utraditionel kendelse, og umiddelbart set helt forkert dømt. Endda med en matchstraf, der i udgangspunktet giver karantæne. Videoen vil blive gransket grundigt de kommende timer. Var den på sin plads eller grebet ud af luften?

De fem minutter i overtal går typisk én af to veje. Enten straffer holdet i powerplay udvisningen med en scoring eller to – eller også tanker det udvisningsramte hold selvtillid ved at afværge situationen. Ofte efter fejldomme, der giver lidt ekstra ild i øjnene til at nedkæmpe modgangen, og så skifter momentum efterfølgende.

Sidstnævnte var tilfældet denne fredag, for Bulldogs overlevede undertalsspillet ganske smertefrit, og så varede det ikke længe før Tony Romano kunne tage hul på sit eget lille one-man-show. I et powerplay lagde han skiven på mål, og den studsede ind bag Evan Mosher i Herlev-målet til 1-2. Aftenens første scoring.

Bulldogs havde nu overtaget, og i 36. minut blev Romano dobbelt målscorer til 1-3. Flot spillet igennem af Dale Mitchell, der kunne se sin nordamerikanske kædemakker – ganske karakteristisk – afslutte friløberen mellem benene på Mosher.

Mitchell selv har ikke helt fundet sin målform fra de seneste sæsoner. I aften havde han igen en del muligheder, men i begyndelsen af tredje periode fik han prikket hul. Et stærkt svirp op i det lange hjørne gjorde det til 1-4 og komplet fynsk kontrol over begivenhederne.

Det indledte også et målshow, hvor begge defensiver fik åbnet op for de bagerste geledder. Thomas Søndergaard reducerede hurtigt – i øvrigt med kaptajn Michael Eskesens første minus i sæsonen til følge, ganske suverænt her fremme ved den 10. spillerunde. Endnu hurtigere øgede Rasmus Bjerrum dog igen til 2-5.

Frederik Bjerrum blev dobbelt målscorer til 3-5, inden Tony Romano fremtvang et straffeslag og selv eksekverede med sit tredje mål i kampen. Nummer fire fra hans stav lod ikke vente længe på sig. Assisteret af Strandberg og Mitchell scorede amerikaneren til 3-7 og bragte dermed sin sæsontotal op på forrygende 13 mål og bemærkelsesværdigt endnu ingen assister. Selvom det ikke skorter på fine oplæg fra Romano, der for alvor har markeret sig de seneste runder.

Brett Sonne fik lov at runde målfesten af med en reducering til slutresultatet 4-7 i sidste minut, og så kunne Bulldogs fejre en sikker og velfortjent sejr i Herlev Skøjtehal.

I morgen vender anden halvdel af back-to-back-mødet med ørnene. Der er kampstart 19.30 lørdag aften i Odense Isstadion.

KAMPEN I TAL

Herlev Eagles – Odense Bulldogs 4-7 (1-1, 0-2, 3-4)
02:27 1-0 Frederik Bjerrum (ass. Sander, Knackstedt) PP
10:22 1-1 Frederik Sørensen (ass. Schaarup, Thinnesen)
25:17 1-2 Tony Romano (ass. Mitchell) PP2
35:49 1-3 Tony Romano (ass. Mitchell, Strandberg)
43:05 1-4 Dale Mitchell (ass. Strandberg)
45:14 2-4 Thomas Søndergaard (ass. Sundström, Lundvald)
47:17 2-5 Rasmus Bjerrum (uass.)
47:51 3-5 Frederik Bjerrum (ass. Knackstedt, Sonne)
48:49 3-6 Tony Romano PS
50:12 3-7 Tony Romano (ass. Strandberg, Mitchell)
59:15 4-7 Brett Sonne (ass. F.Bjerrum, Knackstedt)

Udvisninger:
HRL: 9×2 + 1×10 (Vad)
ODB: 3×2 + 1×5
Matchstraf: Oliver Larsen, ODB.

Skudstatistik:
HRL-ODB 26-30 (8-9, 8-11, 10-10)

617 tilskuere i Herlev Skøjtehal.

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online
Odense Bulldogs vs. SønderjyskEKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online

Seneste nyheder