Stærk keeper sætter punktum

af Thomas Nielsen

Stærk keeper sætter punktum

Den vigtige bagerste skanse er nu på plads. Odense Bulldogs har skrevet kontrakt med canadiske Chet Pickard.

Man siger gerne, at en stærk målmand er 50 procent af et hold i ishockey. Det er derfor med stor glæde, at vi i dag kan præsentere 24-årige Chet Pickard som ny bagerste skanse hos Odense Bulldogs.

Den canadiske keeper, der måler 188 centimeter og vejer 98 kilo, blev i 2008 valgt af Nashville Predators i første runde af NHL-draften, og har siden forfulgt den ultimative drøm i den omskiftelige verden i farmerligaerne AHL og ECHL. Nu skifter han spor og satser på at kickstarte sin europæiske karriere i Odense.

I 2012/13-sæsonen prøvede den velvoksne keeper første gang kræfter med europæisk hockey, da han stod en imponerende stærk sæson hos den svenske storklub Djurgården i Allsvenskan.

– Jeg ser meget frem til denne nye oplevelse. Efter en god snak med træneren for et par uger siden, fik jeg det indtryk, at Bulldogs er ved at opbygge et slutspilshold med en stor og stærk defensiv med blandt andre Lee Baldwin, som imponerede mig i denne sæson. Som spillertype er jeg et konkurrencemenneske. Jeg forsøger at bevare min position i målet og lade puckene komme til mig, men jeg vil kæmpe hårdt og gøre hvad der kræves, for at holde puckene ude af nettet, udtaler Chet Pickard.

Det er en veltilfreds cheftræner, som med Chet Pickards underskrift kan sætte punktum for denne sommers import af nye, stærke udlændinge.

– Chet var præcis den keeper, vi søgte. Vi havde mange gode emner på vores liste, men vi er glade for, at det lykkedes med Chet. Han passer ind på holdet og i den måde, vi vil spille på, forklarer cheftræner Brad Gratton og uddyber:

– Han er et tidligere førsterundesvalg i NHL, har været med til at vinde U20-VM med Canada og har erfaring fra AHL, ECHL og svenske Djurgården. Hans største kvalitet er hans mentale styrke, og at han bevarer roen i målet ved at udnytte sin størrelse effektivt. Derudover håndterer han løse pucke godt og går ikke af vejen for at spille pucken bag mål, udtaler Bulldogs-træneren.

Chet Pickard ankommer til byen sidst i juli, og vil i den kommende sæson iføre sig trøje nummer 34.

Kommende kampe i Odense Isstadion

Seneste nyheder