Rundbarbering i nord

af Søren Kottal

Rundbarbering i nord

Et sprudlende og tempofyldt hjemmehold nedkæmpede uden de store sværdslag et tamt og uinspireret OIK-mandskab, som desværre gik på "ferie" et par timer før tid.

Aktualiteten er desværre lig nul i dette referat, men når man nu er kunde hos TDC, så tager tingene nogen gange sin tid. I dette tilfælde det nye abonnement, som åbenbart skulle tage fire dage før der atter var hul igennem.

Her kommer referatet dog alligevel – omend alt for forsinket. God fornøjelse alligevel!

Lad det være skrevet med det samme – det vi præsterede i dag var klart vores ringeste hidtil i år, og meget få ramte bare tilnærmelsesvis formen i dagens kamp. En regulær off-day, som desværre kom på et uheldigt tidspunkt, her lige før turneringspausen.

Høgene fortjener dog stor ros for deres indsats i dag. Der var fart i skøjter og tanker, og gang på gang fangede man OIK på meget uheldige tidspunkter og tilspillede sig bunkevis af breakaways. Modstanden var ikke hård, men der var glimt af guldspil i FIKs spil hele kampen igennem. Lige fra den suveræne Westermark i målet, over den stærke og solide backlinje til de mange dygtige folk oppe foran, hvor specielt Lars Mølgaard var helt ustyrlig.

Det var kampen om 2. pladsen, en kamp som FIK jo slutteligt endte som vindere af, men i dagens kamp virkede afstanden mellem holdene stillingsmæssigt meget større. Vi blev simpelthen kørt over af den lynhurtige FIK-tog i deres ofte uindtagelige og frygtede fort mod nord, hvor meget få hold formår at stække de for tiden højtflyvende høge. Ganske enkelt, der var klasseforskel i dag.

Hvor vi virkede noget matte i betrækket og aldrig fandt den samme gnist og vilje i spillet, som vi ellers har oplevet, ja så var der anderledes gang i FIKerne, som kom først på det meste, og aldrig tillod OIK en chance for at vinde denne kamp.

Således bragede de til en fortjent 4-1-føring efter 1. periode, hvor vi kun glimtede med et godt gennemspillet powerplaymål ved Macijevski, men hvor et hav af fejlpasninger og udisciplineret spil på alle kanter overskyggede alt andet. FIK var ikke sene til at udnytte det, og udviste desuden en dræbende effektivitet. Man frygtede for en alvorlig lussing efter 1. periode, for det man havde set på isen gav ikke just forhåbninger om det helt store i dag. Tværtimod havde undertegnede i hvert fald allerede indstillet sig på et nederlag, og håbede nu bare på, at man ikke gav helt slip i markeringer, pasningsspil og fight, så man endte med en røvfuld af rang. Det skete heldigvis ikke…

Dels fik Derek Herlofsky – trods det han fortsat blev svigtet på det kraftigste af defensiven i mange situationer – spillet sig op, og leverede mirakler i 2. periode. Ligesom hans kollega i den anden ende i øvrigt. For chancerne bød sig da, men som vi har set i flere tilfælde sæsonen igennem, så er vi altså ikke kolde og effektive nok foran målet. Forskellen i dag var så bare, at defensiven altså ikke holdt det sædvanlige meget høje niveau, som har vundet mange kampe for os. Før kampen var der ikke scoret mere end 3 mål i en kamp på os – den rekord røg så sandelig i dag.

Men desuden slap FIK også speederen en smule. Specielt da vi nåede 3. periode, som det så ofte er set før, bliver noget af en spillemæssig fuser, hvis det ene hold er stukket af.

Et mål nåede de dog i 2. periode, da Martin Taborsky knaldede et missil i nettet fra blå i powerplay, hvor de viste stor styrke. 6-1 blev det så i 3., da deres tredjekæde flot ping-pong’ede sig igennem, og Thomas Reinert slutteligt kunne sætte Anders Thomsen flotte og præcise pasning. Her var der kun spillet 42 minutter, og frygten for en alvorlig røvfuld var altså endnu ikke ude af systemet. Mario Simioni valgte her at udskifte den sønderskudte “Herly” med Casper Nilsson, som atter en gang kom ind fra bænken, leverede en rigtig god kamp og holdt nullet kampen ud.

Heldigvis var FIK dog nu mætte og tilfredse, hvilket tillod os en masse spil. Det gav et enkelt mål, da Dimitri Lavrentiev i powerplay lidt tilfældigt knaldede til en løs puck. Den blev flot kanoneret ind ved den ene stolpe uden Westermark nogensinde så skyggen af den. Om ikke andet lidt oprejsning, den helt store lussing blev afværget og kampens i øvrigt glimrende dommer, Jens Chr. Fossaberg, kunne fløjte den noget ensidige kamp af.

En ting bliver vi hurtigt enige om; denne kamp stryger vi direkte i glemmebogen under regulære off-days. Som nævnt holdt meget få deres sædvanlige niveau, mens flere var decideret svage i dag. Ingen nævnt, ingen glemt. Man både vinder og taber som et hold. Således også i dag, så nu må den korte turneringspause bare benyttes bedst muligt og konstruktivt.

Spillerne får et par fridage i næste uge (pånær de udtagne til landshold!), og kan derfor få sig et måske tiltrængt hvil ovenpå en meget hård, men særdeles fremragende sæsonstart. Det kan denne kamp trods alt ikke ændre på.

Alt i alt, FIK præsterede en klassekamp, mens vi – populært sagt – aldrig fik de fire timers bustur ud af benene. I øvrigt styrtregnede det på hjemturen og da bussen efter kampen skulle pakkes, hvilket da også frembragte betegnelsen “lortedag” fra flere af spillerne på denne kolde søndag i november. Det kan man ikke rigtig modsige…

Torsdag d. 15/11 går turen så til Herlev Skøjtehal, hvor denne lille plet skal forsøges at vaskes af. Andenpladsen røg jo i dag til de formstærke nordjyder, så den må vi jo bare forsøge at vinde tilbage – det kræver i hvert fald udbytte i “betonborgen”, som nogle ynder at kalde ørnenes tilholdssted.

Vi glæder os!

KAMPEN I TAL:

OIKs kæder:

1: Smid, Oxholm – Lavrentiev, Placatka, B.Christensen

2: T.Benjaminsen, H.Benjaminsen – Lundin, Macijevski, Lodberg

3: Engen, R.Madsen – Holst, Regnier, Hellsten

Fr.havn White Hawks – Odense Bulldogs 6-2 (4-1, 1-0, 1-1)

04:57 – 1-0: Lars Mølgaard (uass.) BP 4-5

06:01 – 1-1: Aleksandr Macijevski 10 (ass. Lundin, H.Benjaminsen) PP 5-3

08:43 – 2-1: Ilya Dubkov (ass. Deev)

11:50 – 3-1: Ilya Dubkov (ass. Taborsky) PP 5-4

14:34 – 4-1: Lars Mølgaard (uass.)

27:40 – 5-1: Martin Taborsky (ass. S.Jensen) PP 5-4

42:22 – 6-1: Thomas Reinert (ass. A.Thomsen)

47:29 – 6-2: Dimitri Lavrentiev 6 (ass. Regnier) PP 5-4

Udvisninger:

FIK: 6×2 min.

OIK: 5×2 min. (H.Benjaminsen, R.Madsen, Placatka, Engen, T.Benjaminsen)

1505 tilskuere i Frederikshavn Skøjtehal

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online

Seneste nyheder