Ræven pelset

af Søren Kottal

Ræven pelset

En absolut fejlfri indsats udfra en stærk organisation sikrede OIK to nye flotte, flotte points.

I dag var det så tid til et besøg i rævens hule langt ude på heden. Her skulle der følges op på den fremragende 3. periode fra Hvidovre-kampen, hvor Arvidsens babyhold blev krøllet sammen med tenniscifrene 6-0.
Og sikke en opfølgning det blev til!

For lad det være sagt med det samme, OIK leverede en pragtkamp over samtlige 60 minutter, og kunne helt fortjent sætte sig ud i bussen bagefter, veltilfredse og med to nye points i bagagen.
Sejren kom i land efter en stærk defensiv indsats, som aldrig tillod Hernings ellers så skrappe pasningsspil den store plads. Dertil var organisationen og disciplinen alt, alt for stærk, hvilket også betød en total dominans i midtzonen, hvor de toptændte Bulldogs kom først på det hele og derfra skabte sig overtaget. Helt bagerst leverede Derek Herlofsky endnu en pragtkamp og for det ikke skal være løgn, så har 6-0-perioden mod HvIK måske fået løsnet op for det sprudlende angrebsspil. I dagens kamp blev linjen nemlig fortsat med agressivt og ikke mindst fantasifuldt angrebsspil – vel at mærke fra alle tre kæder, som også i dag fungerede tæt på det optimale. Det lader til Mario har fået posen rystet rigtigt nu.

Starten på kampen gav da også mange lovende tegn. HIK havde store problemer med opspillet fra egen zone, som konsekvent blev generet og bremset af et stærkt fore-checkende udehold. Der lå mange muligheder og lurede, fornemmede man allerede fra start. Og bonus gav det da også hurtigt, da den stærktspillende førstekæde fik åbnet for scoringen efter kun godt tre minutter. Tomas Placatka trak ude fra siden ind tæt foran mål, og fik sendt sin egen retur sikkert i nettet. Linjen var nu lagt og de næste små ti minutter var en fryd for Bulldogs-øjet.

Aleksandr Macijevski scorede sit 11. sæsonmål, da han modtog en pasning fra Captain Curt, trak ind i zonen og skød fladt i målet fra distancen. Et skud Peter Therkildsen nok skulle have holdt, men det skulle blive værre for ham. Kort efter stødte to HIK-folk nemlig sammen ved egen blå linje – det udnyttede Jens Hellsten smart og fik frit løb mod mål, hvor han usvigeligt sikkert satte den mellem benene på Therkildsen, som nu havde fået nok. HIK bad om time-out og Kim Fonnesbech måtte afløse den frustrede keeper, som fik givet både hjelm og stav en ordentlig tur ude i boksen.

Sådanne time-outs har ofte vist sig at have en positiv effekt på et hold. Også denne gang, for kort efter slog Todd Bjorkstrand eminente målnæse til. Et harmløst skud fra blå linje voldte Herlofsky lidt problemer, og snu som han er, stod Todd inde foran og fik prikket pucken, som “Herly” så vidt jeg kunne se fik tabt igen, det sidste stykke ind til reducering.

Det var indledningen til den klart bedste HIK-fase i kampen, og da Mikko Suvanto kort inde i 2. periode udnyttede et sublimt opspil fra ikke mindst stortalentet Kasper Degn, fik man bange anelser. Ikke mindst fordi HIK fik etableret et godt pres de næste minutter.
OIK slog dog glimrende fra sig, den så vigtige team spirit er 100% tilbage på holdet igen, efter den blev gemt en smule væk umiddelbart efter landsholdspausen, og HIK-presset blev aldrig til mere.

I stedet viste Macijevski vejen med et vaskeægte slidermål, hvor han i liggende stilling ragede sin egen retur ind bag en ellers velspillende Kim Fonnesbech. Forinden havde han takket være gode screeninger af brølestærke Curt Regnier driblet rævens defensiv tynd. 4-2 og atter lidt tiltrængt luft.

Kampens klart sjoveste indslag indtraf, da Hellsten og Rasmus Holst sammen med to HIK-backer stod ved banden og kæmpede om pucken. Hvad de som de eneste i hele hallen bare ikke vidste var, at pucken altså var blevet flyttet og de stod og kæmpede mens spillet foregik i den anden ende. Hvorfor den ikke helt heldige dommer så afblæste en udemærket HIK-kontrachance forstår man så ikke, men ganske morsomt var det da.

Tredje periode har været OIKs varemærke i år. Specielt når spillet er op ad bakke. I dag skulle en føring forsvares, og det blev gjort særdeles overbevisende. Det hårde HIK-tryk mod “Herly” blev aldrig til det store udover spredte gode muligheder. Bl.a. da han måtte diske op med ikke mindre end en feberredning, da Mikko Suvanto ellers flot var gået igennem hele forsvaret og fra et par meters afstand forsøgte et hårdt håndledsskud i det lange hjørne. Helt utroligt blev den dog plukket af “Herly”, som stod en stor 3. periode.

Hvad Herning ikke formåede gjorde OIKerne så til gengæld. Gang på gang gik man via flot kombinationsspil igennem, og kun en sikker sidste skanse i Fonnesbech forhindrede flere mål. Det kom dog, da Curt “tog pucken på ryggen” og satte alt og alle på plads, rundede målet og fandt en absolut fri Kristian Lodberg med en pasning bagud, som let kunne score sæsonens 8. scoring.

Kampen var afgjort, HIK virkede modløse og opgivende i deres attituder og kun sporadiske forsøg blev det til. Sejren blev derfor kørt sikkert i land af det på dagen meget stærke OIK-kollektiv. I øvrigt kun anden gang det bliver til OIK-sejr på heden og utroligt nok kun fjerde gang i alt, den snu ræv besejres. Jeg tør dog godt garantere det ikke er sket for sidste gang…

Igen vil jeg ikke fremhæve nogle spillere, for alle gjorde det absolut godkendt og mere til. Kæderne virker perfekt sammensat lige nu og at der er alvorlige scoringsmuligheder i dem alle, gør jo ikke tingene dårligere. Målene er nemlig godt spredt ud, og det er jo naturligvis kun godt.

Fredag er der så atter hockeyfest i Odense Isstadion, hvor ligaens hidtige prügelknabe kommer til et fyldt Isstadion, som vil gøre sit til at hjælpe OIK til endnu en flot hjemmesejr.

KAMPEN I TAL:

OIKs kæder:
1: Smid, Oxholm – Lavrentiev, Placatka, B.Christensen
2: T.Benjaminsen, H.Benjaminsen – Lundin, Macijevski, Regnier
3: Engen, R.Madsen – Lodberg, Holst, Hellsten

Herning Bluefox – Odense Bulldogs 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
03:23 – 0-1: Tomas Placatka 6 (ass. Lavrentiev)
09:55 – 0-2: Aleksandr Macijevski 11 (ass. Regnier)
12:27 – 0-3: Jens Hellsten 2 (uass.)
13:43 – 1-3: Todd Bjorkstrand (ass. Pander)
21:43 – 2-3: Mikko Suvanto (ass. Degn, Hartung)
28:38 – 2-4: Aleksandr Macijevski 12 (ass. T.Benjaminsen, Regnier
46:14 – 2-5: Kristian Lodberg 8 (ass. Regnier) PP 5-4

Udvisninger:
HRL: 6×2 min.
OIK: 5×2 min. (Holst x2, Hellsten, Macijevski, Oxholm)

Skudstatistik:
HIK-OIK 35-46 (12-14, 13-15, 10-17)

1713 tilskuere i Herning Isstadion

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online
Odense Bulldogs vs. SønderjyskEKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online

Seneste nyheder