OIK snublede

af Søren Kottal

OIK snublede

Spillet i dag var ikke et tophold værdigt, og Herlev vandt ganske fortjent en meget åben affære.

Turneringspausen var indledt med en skidt indsats i Frederikshavn. Det var der så 1½ uge til at råde bod på, og resultatet af disse anstrengelser ville vi så få klarhed over i dagens kamp mod Herlev.

Desværre var mange af kritikpunkterne ført med igennem pausen, for også i dag synes holdet at mangle det, som ellers har været styrken i sæsonstarten. Gnisten er for en stund forsvundet og gejsten til at vinde mangler. Er man ikke klar, så taber man altså. Og så er det i og for sig ligegyldigt om modstanderen hedder Frederikshavn eller Herlev. Alle hold kan slå alle, og dermed er der naturligvis ikke råd til, at man dukker op uden viljen til at vinde kampene – for så sker det nemlig ikke.

Det hele startede dog meget lovende. 1. periode blev afviklet helt efter bogen. Spillet var ikke prangende, men det var nok til at sætte Herlev under pres, hvilket de måtte finde sig i perioden igennem. Kun i deres to powerplays formåede de at teste Derek Herlofsky, men ikke mere end han uden de store svedperler på panden kunne gå til pausen med et foreløbigt nul på kontoen.
I den anden ende var det godt nok småt med de helt store chancer, trods det klare spillemæssige overtag, men helt efter fortjeneste scorede Dimitri Lavrentiev for tredje kamp i træk, da hans tværpasning til Bent Christensen blev rettet af af en Herlev-back. Et heldigt omend helt fortjent mål.

En fornuftigt start på kampen altså, som der nu skulle arbejdes videre på i 2. periode. Den fik dog den værst tænkelige start, da Derek Herlofsky blev fanget i en gevaldig blunder. Årets drop blev nemlig en realitet, da Christian Fabricius dumpede en puck ind i zonen fra midterlinjen. Atypisk havde den retning direkte mod målet, hvilket måske snød Derek, som – må man formode – troede den som vanligt gik ned i det ene hjørne. Pucken gik direkte i nettet, et mål Herly selvfølgelig må tage på sin kappe.

Hvad han ikke kunne gøre for var effekten af målet. Tilsyneladende lammede det vores spillere, som herfra aldrig fandt den rette takt. Herlev blev lukket ind i kampen takket være fejlpasninger en masse samt nogle løse markeringer i egen zone. Offensivt gik det hele også stort set i stå, hvilket flere skift af kædeformationerne nok hjalp godt med til. Der kom nemlig aldrig den automatik over spillet, som sammenspillede kæder jo har siddende på rygraden. Derimod forfaldt vi til enkeltmandspræstationer, som aldrig rigtigt lykkedes. Det blændende holdspil fra før FIK-kampen er pt. ikke tilstede, men skal hurtigt genfindes, hvis denne lille nedtur ikke skal fortsætte.

Kort efter målet gjorde en ikke mindre end forrygende Conny Strömberg det til 2-1, da han udnyttede et snorksovende OIK-forsvar og omsatte den løse returpuck til en sikker scoring. Umiddelbart forinden havde Jens Hellsten været næsten fri igennem efter en sukkerpasning fra Stian Engen, men ørnene slog altså hurtigt kontra. Og Herlev fortsatte opblomstringen… Kort efter brød Sami Leinonen alene igennem helt fra egen zone, men afslutningen var desværre for ham ikke god nok.
Hvad der blev leveret i denne periode var simpelthen ikke godt nok, men kredit til ørnene. De gik i denne fase langt op og fore-checkede meget agressivt, hvilket vores lidt lammede spil ikke kunne klare. Og så leverde de flot spil for det ærgeligt sparsomme hjemmepublikum. De havde os på krogen.

Langsomt fik vi dog arbejdet os ind i kampen igen. Spillet flød fortsat ikke, men var derimod meget usammenhængende og en smule tilfældigt. Efter den sidste pausethe kom der så gang i det igen. Straks fra start bombarderede man den meget velspillende Peter Nordström i målet, men lige lidt hjalp det. Da Herlev så lavede to udvisninger kort efter hinanden, trak det op til et OIK-mål. Og lige efter bogen blev Herlevs boks sprængt i atomer, og Henrik Lundin kunne sikkert efter flot forarbejde af Regnier og Macijevski udligne til 2-2. Tilmed med ekstra 1½ minut i powerplay, da scoringen jo faldt i 5 mod 3.

Men, men, men. Hvad der så gik galt her ved jeg ikke, men powerplayet faldt til jorden ligesom resten af spillet perioden ud. Den fight og agressivitet der var blevet vist i 3. periodes åbning forsvandt som dug for solen, og pludaselig slog Herlev kontra. Bang, og så stod den atter på Herlev-føring. Atter en gang et mål signeret af Strömberg, som i dag var her, der og allevegne. Ved hver puckbesiddelse satte han skub i tingene, og må have givet flere af vores backer grå hår af dagens kamp.

3-2 til ørnene, hvilket vækkede hjemmepublikum en smule. De kunne resten af kampen se et Herlev-hold, som reelt var mindst lige så tæt på 4-2 som OIK kom på udligning via deres lynhurtige og meget giftige kontrastrød, som de levede højt på kampen igennem. Bl.a. ramte Johan Marklund overliggeren.
To minutter før tid blev Herlev ellers tildelt en udvisning. En stor mulighed for os til at udligne, men trods spil 6 mod 4, da Herly blev pillet ud til fordel for en sjette markspiller, kø
rte Herlev den fortjente sejr hjem.

En kamp, som ligesom FIK-kampen også skal på listen over kampe i glemmebogen. Indsatsen var bestemt under middel ligesom indstillingen ikke var helt på plads – måske man undervurderede de til tider flyvende ørne. Den går ikke…
Af lyspunkter på vores hold var der endnu en gang Dimitri Lavrentiev, som udover at have scoret i tre kampe i træk, lægger en fantastisk arbejdsindsats hver gang. Desuden atter gode kampe af Macijevski og Placatka, ligesom vores backer i tredjekæden atter gjorde det yderst fornuftigt. For Herlev var en mand over alle andre: Conny Strömberg leverede en pragtkamp og vandt kampen for Herlev, som dermed kunne nuppe to meget vigtige point i deres kamp om 8. pladsen.

Søndag kl. 15:45 skal også denne plet vaskes af. Hvidovre kommer på besøg i Odense Isstadion , og det med selvtilliden i orden. Fire sejre i træk af Karsten Arvidsens baby-hold. Lad os håbe vi stopper den flotte stime.

Op på hesten igen, Odense!

KAMPEN I TAL:

OIKs kæder:
1: Smid, Oxholm – Lavrentiev, Placatka, B.Christensen
2: T.Benjaminsen, H.Benjaminsen – Lundin, Macijevski, Holst
3: Engen, R.Madsen – Lodberg, Regnier, Hellsten

Herlev Eagles – Odense Bulldogs 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)
16:31 – 1-0: Dimitri Lavrentiev 7 (uass.)
22:49 – 1-1: Christian Fabricius (uass.)
25:45 – 2-1: Conny Strömberg (uass.)
41:42 – 2-2: Henrik Lundin 7 (ass. Regnier, Macijevski) PP 5-3
46:25 – 3-2: Conny Strömberg (ass. Sundström)

Udvisninger:
HRL: 8×2 min.
OIK: 6×2 min. (Hellsten x3, Regnier x2, Holst)

Skudstatistik:
HRL-OIK 32-33 (6-12, 15-10, 11-11)

481 tilskuere i Herlev Skøjtehal

Kommende kampe i Vin Med Kant arena
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online

Seneste nyheder