Herlev var skarpest og tog første stik

af Jonas Kvist Jepsen

Herlev var skarpest og tog første stik

Herlev besejrede Odense 3-2 fredag, og derfor står det nu 1-1 i play-in-serien.

Grundspillet er slut, og i dag tog vi hul på det nye play-in format, hvor Odense skal vinde to ud af fire kampe mod Herlev Eagles for at avancere til kvartfinalen. Vi har ikke haft en god sæson mod Herlev, hvor alle tre udebaneopgør er endt i Herlev-sejr. Derfor var det ikke de bedste odds på Odense i dag.

Herlev pressede på fra start

Odense fik en chokstart på kampen. Der gik blot 23 sekunder før Thomas Søndergaard fik bragt Herlev Eagles foran. Herlev spillede Odense tynde nede i egen zone, og 1-0 til Herlev.

Men det stoppede ikke her, for blot et minut senere fik Frederik Bjerrum udbygget føringen til 2-0, mens Jacob Johnston sad i udvisningsboksen. En frygtelig start på kampen efter et minut og 37 sekunder.

Odense skulle ryste chokstarten af sig ved at etablere nogle målchancer. Og de fik også langsomt arbejdet sig ind i kampen som første periode skred frem. Herlev var dog stadig det farligste hold, og det kunne også ses på skudstatistikken.

I slutningen af perioden begyndte Odense at sætte sig på spillet. Og med lidt over et minut igen fik Odense en kontra, hvor Ned Lukacevic lagde pucken på tværs til Dale Mitchell, der kunne prikke pucken i tomt mål. Dermed et friskt boost til Odense inden pausen.

Herlev byggede på i anden

Anden periode startede bedre end den første. Forsvaret stod mere solidt og der blev skabt flere chancer.

Efter 26 minutter fik Odense gylden mulighed for at udligne til 2-2. Mens Herlev havde en mand i udvisningsboksen, fik Odense spillet Herlev tynde nede omkring målet. Både Ned Lukacevic og Søren Nielsen var tæt på at prikke pucken i mål, men Evan Mosher stod solidt i Herlev-målet.

Samtidig begyndte Herlev at overlade initiativet til Odense. De leverede flere fejlpasninger, mens Odense var mere sikre i det offensive spil.

Herlev kom dog stadig til chancer, og de var aldeles tæt på at udbygge føringen til 3-1. Den kom desværre også efter 31 minutter, og her fik Thomas Søndergaard scoret sit andet mål i kampen. En ærgerlig udvikling på kampen, efter Odense var tæt på at udligne.

Scoringen gjorde, at Herlev nu igen fandt spillet frem fra første periode. Odense blev samtidig en anelse nervøse for at lukke flere mål ind, og derfor gjaldt det nu om at få kontrol over spillet igen.

Men Herlev sad atter på spillet. De vandt suverænt skudstatistikken i anden periode med 18-5.

I slutningen af perioden var Benjamin Mauritzen tæt på at lukke kampen til 4-1. Han var alene overfor Hannu Toivonen, men vores finske keeper fik strukket sig helt ud og leverede en kanonredning.

Kampen var derfor stadig åben ved pausen, hvor Herlev havde føringen på 3-1.

Odense-dominans i tredje

Efter to minutter af tredje tog Brett Thompson en flot solotur, og han var centimeter fra at bringe Herlev på 4-1. Odense slap dog med skrækken.

Det var en hæsblæsende start på tredje periode, og kampen stod på vippen. Odense havde muligheder til 2-3, og Herlev kunne også lukke kampen til 4-1.

Der blev taget mange udvisninger af begge hold, og derfor bølgede det frem og tilbage. Midtvejs i perioden måtte Nick Walters hjælpes fra isen, efter han blev ramt i hovedet af pucken. Han er tvivlsom til lørdagens opgør.

Odense bankede på til en reducering. Med ni minutter igen fik Odense gylden mulighed i 5-mod-3, men heller ikke her lykkedes det Odense at reducere.

Odense sad fuldstændig på spillet, og det var kun et spørgsmål om tid før reduceringen skulle komme. Men Odense var også ved at løbe tør for tid, og derfor skulle scoringen falde prompte.

Den kom desværre alt for sent – faktisk i allersidste sekund. Ned Lukacevic skød på mål fra blå linje, hvor Dale Mitchell rettede den i mål. Derfor bliver det til et ærgerligt 3-2 nederlag efter en meget lige kamp, hvor Herlev sad på første halvdel og Odense på anden halvdel.

I slutminutterne var dog også tumult på isen, hvor flere af spillerne var smed handskerne. Søren Nielsen fra Odense og Frederik Høeg fra Herlev blev begge sendt i bad.

KAMPEN I TAL

Herlev Eagles – Odense Bulldogs 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
00:23 1-0 Thomas Søndergaard (Brett Thompson, Frederik Bjerrum)
01:37 2-0 Frederik Bjerrum (Uassisteret) (Powerplay)
18:42 2-1 Dale Mitchell (Ned Lukacevic, Martin Larsen)
31:18 3-1 Thomas Søndergaard (Brett Thompson, Frederik Bjerrum)
59:59 3-2 Dale Mitchell (Ned Lukacevic)

Udvisninger:
Herlev: 9 x 2 min., 1 x 25 min. (game misconduct)
Odense: 8 x 2 min., 1 x 25 min. (game misconduct)

Skudstatistik:
Herlev-Odense 35-31 (13-8, 18-5, 4-18)

1045 tilskuere i Herlev Skøjtehal.

Kommende kampe i Odense Isstadion
Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online
Odense Bulldogs vs. SønderjyskEKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online

Seneste nyheder