Global Girls Game

af Thomas Nielsen

Global Girls Game

Weekenden den 10. – 11.03. markerer kvindeishockey i hele verden.

– af Anders Holst

Der spilles nemlig en lang kamp i 39 lande henover lørdag og søndag på verdensplan. Og selvfølgelig er Odense med på kortet.

Det Internattionale Ishockeyforbund vil gerne sætte fokus på kvindeishockey og det gøres gennem en ”marathon kamp” på verdensplan. De skriver:

The Global Girls’ Game is a long game with a Team Blue and a Team White playing each other not just on one ice sheet but at 39 venues in 39 countries all over the world with the aim of not just winning but promoting women’s hockey on and off the ice. 

The Global Girls’ Game begins on Saturday morning in Auckland, New Zealand, when it’s still Friday in many parts of the hockey world. It goes on in neighbouring Australia, Japan and other countries in Asia before continuing in the Middle East, Russia, further west in Europe and the Americas. It will end Sunday night with games in Iceland, Mexico City and eventually in Mississauga, Canada. 

The girls around the world will be connected through their jersey being part of either Team Blue and Team White and the scores will be accumulated throughout the weekend with the long game going on during 53 hours. 

Follow the game and the effort of these female players promoting women’s hockey worldwide on IIHF.com and on our social media channels on Facebook, Twitter and Instagram and by using the hashtag #GlobalGirlsGame.

Søndag i Odense skulle have været Odense – Silkeborg, men modstanderen meldte  fra. Nu bliver det i stedet en intern kamp mellem Hold Blå og hold Hvid, hvor alle piger og kvinder i OIK er velkomne. Og du som tilskuer er selvsagt også nødt til at dukke op.

Du kan se mere om tider og eksotiske spillesteder på tværs af 39 nationer her:

Seneste nyheder