DM kval for kvinder

af Thomas Nielsen

DM kval for kvinder

Lige om lidt går det løs - kvalifikation til DM finalen for kvinder.

– af Anders Holst

Det afholdes i år i Hvidovre og der er deltagelse af Aalborg, Silkeborg, Herning, Odense, Herlev og Hvidovre. Der spilles alle mod alle og de to bedst placerede hold kvalificerer sig til bedst af 5 finalen senere på måneden. Bronzemedalje uddeles søndag. Odense vandt Kvinder vest rækken og går efter metal til DM kvalen. Ingen tvivl om, at de to københavner-hold er favoritter til at mødes i finalen. På Sjælland har der kun været de to hold i bedste kvinderække i år, og Hvidovre har blæst Herlev ud 4 gange. Desuden er HVIK’s kvinder en imponerende nr. 1 i Dameettan Södre, men kan formodentlig ikke rykke op i SHDL (som er bedste kvinderække i Sverige). HVIK ligger torsdag á point med Troja/Ljungby og lidt foran Karlskrona med Jeanette Langsager på holdet. Så den store favorit til DM titlen må være Hvidovre.

MEN hvad med Odense? En stabil sæson med lutter sejre i turneringen og flere profiler samt et vældig stærkt målmandspar kan være affyringsrampe til en god DM-kval. Og holdet tror på opgaven og rejser til DM med medalje-ambitioner. Holdet har gennem 1.pladsen i vest fået følgende spilleplan:

 Fredag 14.00 mod Silkeborg
Fredag 20.00 mod Herning
Lørdag 13.00 mod Herlev
Lørdag 18.00 mod AAB
Søndag 13.00 mod Hvidovre

Vældig vigtig første kamp mellem to af holdene, som vil tage medalje. Der skal komme point fra topscorerne Maria Peters, Julie Oksbjerg,  samt stor defensiv fra hele holdet, hvis flere af de store hold skal snydes. OIK’s kvinder har fået tilført mange nye spillere i år. Flere af dem vil være at finde til DM-kvalen til næste år. I denne omgang hænger opgaven på trænerparret Teis Nielsen og Dorthe Hansen og knapt 3 kæder, som skal af sted.

Du kan følge kampene til DM kvalen direkte via metalligaen.dk og deres live link.

Vi krydser fingre for de fynske piger og ønsker dem en god turnering!

Seneste nyheder