Landsholdsuge med fynske repræsentanter

af Thomas Nielsen

Landsholdsuge med fynske repræsentanter

Uge 07 er i år store-rejse-uge for de danske landshold. Både U17, U18, Senior Kvinder og A-landsholdet er samlet i denne uge.

– af Anders Holst

For tre af landsholdene er det vigtige tests inden VM går løs senere på sæsonen, og det er en af få chancer for landstrænerne at se spillerne i hård matchning.

U17 spiller i Füssen

Hos U17 er der to spillere med fynsk pas, som skal i aktion. Nikolai Kristiansen (GK), dagligt Red Bull Salzburg, og Lucas Rasmussen, OIK skal begge med på en god turnering i sydtyske Füssen. Kurbyen ligger is til en turnering med Tyskland, Slovakiet, Schweiz og Danmark. Hård test og en mulighed for enkelte 2001’ere at spille sig tættere på en chance på U18 landsholdet.

U18 er i Letland

Det danske U18 landshold er uden fynske spillere, når de spiller tre kampe i Letland i denne uge:

  • 15. februar: Norge-Danmark
  • 16. februar: Østrig-Danmark
  • 17. februar: Letland-Danmark

Det er nationer, som traditionelt giver Danmark kamp til stregen. Landstræner Martin Struzinski skal teste spillere forud for VM i april.

U19 samling

Olaf Eller har igen været medvirkende til Danmarks forbliven blandt de 10 bedste nationer i verden ved U20 VM. Nu gælder det forberedelser til næste års VM. Tirsdag samles en række spillere født i 1999 og 2000 i København til træning og test. Fra Odense er Christian Larsen, Nicolai Eriksen, Asger Petersen, Jacob Wittendorf samt Christoffer Kamph indkaldt.

Kvinder senior

I Frederikshavn tester den danske landstræner-trio et dansk kvindelandshold forud for VM i april. Det gælder tre testkampe mod Norge. Med i truppen findes Julie Oksbjerg, Maria Peters samt Michele B Nielsen. Alle tre er forwards og alle tre må være på trænernes blok frem mod VM. Spændende om de kan spille sig hele vejen med til VM. 6 spillere fra SDHL, Sverige,  er med i truppen.

A-landsholdet på hjemmebane

I Aalborg, Silkeborg og Herning skal det danske A-landshold teste formen mod Frankrig, Østrig og Letland. Det er tre kampe på tre dage mod A-nationer. Det danske landshold tæller en stribe spillere fra udlandet, men har dog ikke spillere fra Allsvenskan, SM-ligaen, brittisk hockey og selvsagt heller ikke Nordamerika med. Dog stadigt et seværdigt hold, som spiller fra torsdag aften.

Vi ønsker de fynske spillere og alle landsholdene held og lykke!

Seneste nyheder