Forløsende sejr i Frederikshavn

af Jonas Kvist Jepsen

Forløsende sejr i Frederikshavn

Bulldogs har længe tørstet efter en sejr, men den kom endelig tirsdag aften.

Odense har været i en nedadgående formkurve, og det skulle ændres tirsdag aften mod Frederikshavn, hvis forhåbningerne om et godt slutspil skal imødekommes. Frederikshavn har i år haft en dårlig hjemmebane-statistik, hvilket skulle blive til Odenses fordel tirsdag aften.

Kampen startede forrygende, hvor den nye canadier, Ned Lukacevic, kunne bringe Odense foran efter tre minutter. Cameron Spiro fik dog hurtigt udlignet for Frederikshavn et minut efter. Men kampen var i gang, og Odense havde nu fået blod på tanden og ikke mindst fornemmelsen af at score et hurtigt mål. Og det blev afgørende for resten af kampen.

Selvom der ikke kom flere mål i første periode, så kom det til gengæld i anden og tredje. Først kunne Martin Larsen bringe foran med 2-1 efter 26 minutter. I slutningen af perioden fik Odense et vigtigt 5-mod-3 powerplay, som skulle udnyttes. Mikael Gath så dette som en gylden mulighed for at komme foran, og derfor gjorde han brug af sin timeout, så powerplay’et kunne sættes 100 procent rigtigt op. Og det var en god idé, for kort efter fik Dale Mitchell scoret til 3-1. Nick Walters udbyggede føringen to minutter efter, og Odense gik nu til pause med en føring på 4-1.

Det er længe siden, at Odense sidst har været foran med tre, og derfor var det også en anderledes taktik-snak Mikael Gath skulle give til sine spillere forud for den tredje og afgørende periode. Taktikken var i hvert fald lagt rigtigt, for to minutter inde i perioden fik Jonas Hansen udbygget føringen til 5-1 – endda i undertal.

Frederikshavns Cameron Sprio var “on fire” tirsdag aften, og han fik reduceret kort tid efter, og holdte liv i faklen for nordjyderne. Men det stoppede ikke Odense fra at cementere sejren i tredje periode. Jacob Johnston fik scoret til 6-2 med fem minutter igen. Derfor hjalp det ikke Frederikshavn, at Cameron Spiro scorede hattrick til 6-3 tre minutter efter. Dale Mitchell fuldendede et super Odense-aften med den afsluttende scoring til 7-3.

KAMPEN I TAL

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 3-7 (1-1, 0-3, 2-3)
03:15 Ned Lukacevic (Jacob Johnston, Dale Mitchell) (Powerplay)
04:28 Cameron Spiro (Jens Henrik Tönjum)
26:29 Martin Larsen (Nick Walters)
35:30 Dale Mitchell (Jacob Johnston, Ned Lukacevic) (Powerplay)
37:52 Nick Walters (Sebastian Ehlers, Rasmus Bjerrum)
41:58 Jonas Hansen (Shorthanded)
42:50 Cameron Spiro (Simon Grønvaldt, Henrik Eriksson) (Powerplay)
55:06 Jacob Johnston (Andreas Pedersen, Ned Lukacevic)
57:51 Cameron Spiro (Anthony DeLuca, Nick Olesen)
59:23 Dale Mitchell (Andreas Pedersen)

Udvisninger:
Frederikshavn: 5 x 2 min.
Odense: 3 x 2 min., 1 x 5 min.

Skudstatistik:
Frederikshavn-Odense 25-31

1243 tilskuere i Nordjyske Bank Arena.

Kommende kampe i Odense Isstadion
Odense Bulldogs vs. Rødovre Mighty BullsKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Køb billet online

Seneste nyheder