Stimen brudt: 3-2 sejr over Herlev

af Jonas Kvist Jepsen

Stimen brudt: 3-2 sejr over Herlev

Den dårlige stime blev brudt søndag eftermiddag, hvor vi vandt 3-2 over Herlev Eagles.

Odense havde desperat brug for en sejr ovenpå en frygtelig periode med alt for få point. Og der var høje forventninger til kampen mod bundholdet Herlev Eagles. Vi har dog tabt to ud af tre indbyrdes opgør i denne sæson, og derfor var Odense pressede inden dagens kamp.

Odense fik en flyvende start på kampen. Lige knap to minutter gik der før Odense kom på 1-0. Dylan Walchuk stod klar inde foran målet og rettede pucken af. Målet bragte stor jubel og forløsning i hallen.

Målet gav blod på tanden og Odense fortsatte presset. Det var et tydeligt forandret Odense, der havde det meste af spillet. Midtvejs i perioden kørte Dale Mitchell og Søren Nielsen frem i kontra, hvor Mitchell lagde den ind over til Nielsen, som satte pucken i mål til 2-0.

Og festen fortsatte. To minutter senere fik Odense powerplay og det blev til 3-0. Asger Petersen tog pucken bagom mål, hvorefter han lagde den ind til Sebastian Ehlers, der sikkert hamrede pucken i mål til 3-0.

Odense havde flere store chancer efter og var ganske tæt på 4-0. Det forblev dog 3-0 ved efter første periode.

Herlev skulle ud og jagte i anden periode, hvis de skulle tilbage i kampen. Og det var lige præcis, hvad de gjorde. Fire minutter inde i anden periode fik Frederik Bjerrum reduceret for Herlev, og så var der igen spænding i opgøret.

Midtvejs i perioden Herlevs Emil Birk Christensen udvist fra kampen efter have tacklet Dale Mitchell op ad banden. Det gav et fem-minutters powerplay til Odense. Alt spillet foregik nede i Herlevs zone i de fem minutter. Skarpheden manglede i anden periode, og Odense var ikke i stand til at omsætte et fem-minutters powerplay.

Der blev ikke scoret flere mål i anden periode på trods af store Odense-chancer. Herlev spillede mere kompakt og havde fået styr på forsvaret. Stillingen efter anden periode var derfor 3-1.

Der var spænding forud for tredje periode. Begge hold spillede med høj intensitet i starten af perioden. Odense skulle spille disciplineret og ikke begå dumme fejl, hvis føringen skulle holdes hjem. Frederik Sørensen fik taget en to-minutters udvisning efter to minutter, hvilket fik Herlev helt frem på isen. 3-2 lå i luften, og det ville for alvor skabe spænding i opgøret. Heldigvis fik Odense-forsvaret afværget undertallet.

Herlev lagde sig ikke ned og fortsatte med at skabe chancer. Odense var stadig dem med de største chancer. Men som vi har set tidligere på sæsonen, så er det ikke nødvendigvis lig med sejr.

Som tredje periode skred frem begyndte Herlev at overtage spillet. Man kunne tydeligt se, at det var dem, der jagtede et mål. De havde et klart spilovertag mod slutningen, og det lykkedes dem også at få reduceret med to minutter igen.

Efterfølgende erstattede Herlev deres målmand med en ekstra markspiller. Det lagde et ekstra tryk på Odense i slutminutterne. Herlev var uhyre tæt på en udligning. Det var med nerverne uden på, at Odense-spillerne skulle forsvare den hjem.

Det lykkedes at holde Herlev fra fadet, og dermed vinder vi 3-2. En forløsende sejr efter en lang sejrstørke.

KAMPEN I TAL

Odense Bulldogs – Herlev Eagles 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)
01:46 Dylan Walchuk (Martin Larsen, Asger Petersen)
10:55 Søren Nielsen (Dale Mitchell, Martin Larsen)
14:32 Sebastian Ehlers (Asger Petersen, Henrik Nielsen) (Powerplay)
24:24 Frederik Bjerrum (Karl Beckman, Dallas Maxwell)
57:45 Holden Anderson (Karl Beckman)

Udvisninger:
Odense: 3 x 2 min.
Herlev: 2 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 10 min. (game misconduct), 1 x 20 min. (game misconduct)

Skudstatistik:
Odense-Herlev 20-29 (7-8, 8-9, 5-12)

812 tilskuere i Odense Isstadion.

Kommende kampe i Odense Isstadion
Odense Bulldogs vs. Herning Blue FoxKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Herlev EaglesKøb billet online
Odense Bulldogs vs. Aalborg PiratesKøb billet online

Seneste nyheder