Landsholdsuge med OIK’ere i aktion

af Thomas Nielsen

Landsholdsuge med OIK’ere i aktion

Første uge i november er traditionen tro landsholdsbreak, hvor de store turneringer ligger stille og en række nationer samler landshold og udvalgte hold fra senior til junior.

– af Anders Holst

For Danmarks vedkommende er seniorlandsholdet i Østrig, U20 i Letland, U18 i Tyskland, kvindelandsholdet og U18 kvinder samles på Sjælland og U16/U17 unionshold samles på elitesamling i Herning.

Seniorlandsholdet er i Østrig og mødte Sydkorea torsdag med regulær dansk målfest med 7 – 4 sejr. Med på holdet er Bulldogsspilleren Søren Nielsen samt Odense-drengen (nu Whitehawks) Kristian Jensen. Holdet møder Østrig og Norge.

I Letland finpudser U20 VM formen mod Hviderusland, Letland samt Østrig. Danmark blev kørt ud af isen mod Hviderusland med et 1 – 4 nederlag og blot 11 skud på mål. Med på holdet er Christian Larsen (årg 99), Asger Petersen (årg 99) samt Morud-drengen Jeppe Urup Mogensen (årg. 99 og AIK Stockholm). Alle tre slider for en plads på det endelig U20 VM hold. Jeppe havde assist på målet torsdag.

U18 landsholdet er uden fynsk deltagelse. Holdet kørte tirsdag til Füssen i Sydtyskland og møder Tyskland, Hviderusland samt Slovakiet. En tough test for et hold med mange ”underage” spillere. Men holdet løste opgaven fint torsdag med en 2-1 sejr over Hviderusland.

På Sjælland samles U18 kvinder (med Julie Oksbjerg og Mille K Jensen i truppen) til en éndagssamling under ledelse af Bjørn Peters. Holdet rejser til VM tidligt i januar, så VM-truppen rykker nærmere.

Kvindelandsholdet er ligeledes samlet. Her er Maria Peters det fynske islæt, og desuden er der efterhånden bærende roller til Kirstine Eberhardt, Jeanette Langsager og Michele Brix Nielsen, som alle kommer fra Odense (men spiller i SDHL). Der er nye landstrænere på Kvindelandsholdet i form af trioen Eldrup, Hintze og Sloth.

I Herning samles U16 og U17 unionshold til elitesamling fra torsdag aften til søndag middag. På U17 deltager Lucas Rasmussen og Mathias Møller. Pavel Wadskjær har meldt afbud pga. skade. U17 unionsholdene danner basis for det U17 landshold, som sendes til Füssen i februar. Hård samling med fysiske tests og interne kampe.

På U16 vest er Lasse Haugaard (årg. 02) eneste repræsentant fra Odense. Han skal ligeledes igennem 3 hårde dage, hvor landstrænere Jan Jensen, Jan Jakobsen får set spillere og deres indsats nærmere an.

Vi ønsker alle spillere og landshold en god landsholdsuge!

Seneste nyheder