Trænerportræt: Marcus Anselm

af Thomas Nielsen

Trænerportræt: Marcus Anselm

I denne sommers udgave af Odense Sommerhockeyskole har vi svenske Marcus Anselm tilbage som træner. Denne gang som hovedtræner for gruppe 3.

– af Anders Holst

Ishockeymæssigt har Marcus fået den første del af sin ishockeyopdragelse i Luxembourg Huskies, sidenhen Tornado Luxembourg. Herefter gik turen til Sverige og Bäcken HC’s J20 hold og herefter til Chalmers Hockey, hvor Marcus forsat spiller, og yderligere laver bestyrelsesarbejde.

Vi fangede Marcus med lidt spørgsmål:

Har du valgt at kombinere trænergerning og studie?

Jeg har egentlig arbejdet med at undervise børn og unge siden jeg var 15 år på sportscamps i Belgien. Efter dette arbejdede jeg med målmandstræning i Luxembourg Huskies på ugentlig basis. Jeg forlod Belgien for at flytte til Sverige og læse Sports Coaching (eller Idrætsvidenskab som det hedder nu) på Gøteborg Universitet. Det er et tre-årigt studie med mulighed for praktikophold i ishockeyverdenen. Jeg har netop afsluttet 2. år. I løbet af indeværende sæson havde jeg et 10 ugers praktik ophold hos HC Frølunda, hvor jeg arbejdede med målmænd. Det ledte faktisk til et tilbud om at træne ungdomsmålmænd i Frølunda. Jeg regner med at læse en Masters-uddannelse, når jeg har afsluttet de første 3 år.

Sverige vandt VM i maj. Er Sverige fortsat dygtige til at udvikle ishockeyspillere?

Jeg mener at svensk ishockey er dygtige til at udvikle spillere, hvilket kunne ses ved dette års NHL draft, hvor Sverige afleverede det 3.største antal draftede spillere i år. Men der er fortsat mange unge spillere, som tidligt optages i et elitemiljø uden at være tilstrækkeligt forberedte. Der er mange spillere der får en mulig karriere ødelagt af overbelastning eller de brænder ud i en tidlig alder.

Teknisk og taktisk er svensk ishockey fortsat med langt fremme. Vi kan lave forbedringer på aspekter udenfor isen. Periodisering af træning, restitution. Svensk ishockey bruger ressourcer på træneruddannelse og klubberne tør ansætte folk uden at de ”er et navn”.

Hvad er din filosofi/ dit syn på ishockeyspillet?

Jeg mener, at den bedste måde at opnå fremgang på er at lægge en masse tid sammen med den gruppe man er ansvarlig for som træner. Det er vigtigt at spillerne ved hvad de skal på og udenfor isen. Det er ligeledes vigtigt, at spillerne forstår formålet med det, vi som trænere, vil have dem til at udføre.

Hvad er formålet med sommerhockeyskoler?

Set fra mit synspunkt som træner, når jeg kun møder spillerne i 6 dage er at dele så meget så muligt ud af min erfaring. Jeg tror på, at jeg kan give dem værktøj, som de kan bruge i sæsonen. Jeg kan i højere grad påvirke dem mentalt frem for fysisk, når vi kun møder dem 6 dage. Jeg vil arbejde hårdt for at gøre spillerne bevidste om dele af spillet eller tilgangen til ishockey, som de ikke har brugt tid på tidligere.

Vi glæder os til at se Marcus i uge 31

Seneste nyheder