4-0 i kampe – og første semifinaler i fire år!

af Thomas Nielsen

4-0 i kampe og første semifinaler i fire år!

Efter tre gange kvartfinaleexit på stribe er Bulldogs nu tilbage i medaljespillet. En stensikker 5-1-sejr fredag i Rungsted beseglede kvartfinaleserien.

En førstekæde i hopla sikrede fynske semifinalebilletter til Odense Bulldogs med et overbevisende og fuldt fortjent punktum på kvartfinaleserien mod Rungsted Seier Capital.

Tony Romano lynede de to åbningsmål i Saxo Bank Arena, Dale Mitchell legede blandt andet også med, og så kunne Peter Johansson og Co. indkassere en stensikker 1-5-sejr og dermed afslutte serien med 4-0 i kampe.

Hjemmeholdet forsøgte at lægge et tungt, fysisk pres straks fra første fløjt, og gik hårdt ind i duellerne. Men fynboerne bevarede det kølige overblik, spillede deres spil og scorede to velfortjente mål som resultatet af en forholdsvis ensrettet periode.

Et par lumske skud fra distancen var alt, hvad hjemmeholdet præsterede i offensiven, hvor Nicholas B. Jensen i dagens anledning var rykket frem.

Begge Bulldogs-mål stod der Tony Romano bag. Ved åbningstræfferen brød Dale Mitchell en løs puck i angrebszonen. Canadieren kender den direkte vej mod mål, og her fandt han radarmakker Romano inde foran med en skarp centring. Amerikanske Romano svigtede ikke.

Heller ikke mod periodens slutning, hvor han pludselig fandt plads langt venstrekanten. Sikkert blev Tuomas Tarkki udplaceret med et smart træk, og så stod der 0-2 og total fynsk kontrol over begivenhederne.

Ondt blev til værre for hjemmeholdet i begyndelsen af anden periode, hvor det lugtede af et Rungsted-hold i opløsning mod en velkørende fynsk maskine. Tadeas Galansky leverede en af sæsonens bedste målmandspasninger, spillede Tony Romano fri på modsatte blå – og amerikaneren gengældte tjenesten fra 0-1-målet og spillede Mitchell blank til en let scoring.

Rungsted fik sig dog samlet, og en Bulldogs-udvisning gav dem chancen i powerplay. Få sekvenser efter samme Henrik Nielsen havde ramt stolpen helt oppe i krydset.

I overtal har Rungsted været velkørende i serien, og da Brendan Connolly blev overladt med for meget plads på kanten, så kunne han finde bladet på Nikolaj Rosenthal inde i slottet – en flot styring senere og så stod der 1-3.

Tredje periode blev en rodet omgang, hvor Rungsted satte sig tungt på sagerne rent spillemæssigt. Bulldogs havde lidt svært ved at håndtere spillet ud af zonen, men holdt hjemmeholdet fra de åbne tilbud.

I stedet blev ballet lukket og slukket, da Rasmus Bjerrum sneg en løs puck ind ved den korte stolpe til 1-4. Den sidste, obligatoriske Rungsted-satsning endte med endnu et søm i kisten – fra midten lagde Robin Sterner 1-5-målet ned i det tomme mål, og så kunne jublen for alvor bryde ud blandt de cirka 150 medrejsende Bulldogs-supportere.

Efter tre gange kvartfinaleexit på stribe er Bulldogs nu igen i semifinalen, hvor de blot kan afvente kommende modstander i de øvrige serier. Rungsted må glæde sig over deres flotte pokaltitel, og så ellers forsøge at optimere yderligere til næste sæson.

– kampfakta følger…

Kommende kampe i Odense Isstadion

Seneste nyheder