Canadisk center på plads

af Søren Kottal

Canadisk center plads

NHL-meriterede Greg Jacina forstærker Bulldogs-truppen til den kommende sæson.

Mens varmegraderne sætter deres markante aftryk på den danske sommer, kan vi nu med glæde smide en canadisk isbombe, som sammen med udsigten til snarlig istid kan fungere som tiltrængt nedkøling.

Med erfaring fra så stærke ligaer som AHL, den finske SM-Liiga – og ikke mindst 14 optrædener for Florida Panthers i selveste NHL – er det en erfaren angriber, som Pär Johansson har fået tilført sin trup. Sidste sæson tilbragte 28-årige Jacina hos Ritten/Renon i den italienske Serie A, hvor han i alt tegnede sig for 60 point i 52 kampe.

Den 183 centimeter høje og 92 kilo tunge højreskytte er hårdtarbejdende og stærk i det fysiske spil, men samtidig en center med stor kunnen i offensiven. Præcis en spillertype, som cheftræner Pär Johansson har haft i kikkerten.

– Greg har vi fået gode referencer på fra tidligere holdkammerater og trænere, og jeg har også selv set ham spille. Vi har ledt efter en type, som både er højreskytte og som kan spille center og wing, og det har vi fundet i Greg. Han kommer til Odense med en masse rutine fra forskellige ligaer, som vores hold vil drage nytte af, udtaler den svenske Bulldogs-boss.

Greg Jacina ventes til Odense umiddelbart inden sæsonens første ispas den 7. august.

—¤¤¤—

Greg Jacina i noter:

 • Greg Jacina blev født 22. maj 1982 i Guelph i den canadiske provins Ontario – i øvrigt samme fødeby som de to nuværende NHL-spillere, Kirk Maltby (Detroit) og Rich Peverley (Atlanta).
 • Han blev ikke draftet til NHL som junior trods god produktion, men kickstartede derefter sin pro-karriere med at blive udnævnt til All-Star-holdet i ECHL.
 • Underskrev en toårig kontrakt med NHL-klubben Florida Panthers som free agent den 2. august 2005 efter en stærk sæson i AHL.
 • Han fik sin NHL-debut for Florida Panthers i et 5-4-nederlag mod Philadelphia Flyers den 12. november 2005.
 • I Florida kæmpede han side om side med ex-Bulldog Janis Sprukts om spilletiden.
 • Han har haft et par andre Bulldogs-kendinge som holdkammerat: Dan Rudisuela som junior i Mississauga IceDogs og Jan Nemecek sidste sæson i Italien.
 • Ritten/Renon, Jacinas italienske klub, vandt grundspillet men tabte finalen i slutspillet.


  Jacina prøver at liste pucken ind bag Martin Brodeur.

  Læs også:

 • Greg Jacinas spillerprofil
 • Kommende kampe i Odense Isstadion
  Odense Bulldogs vs. Frederikshavn White HawksKøb billet online
  Odense Bulldogs vs. Esbjerg EnergyKøb billet online
  Odense Bulldogs vs. Gentofte StarsKøb billet online

  Seneste nyheder